Na društvenim mrežama dvije trećine hrvatskih korisnika interneta

Bez autora
Aug 29 2011

Od otprilike 2 milijuna osoba starijih od 15 godina koje u Hrvatskoj koriste internet, njih približno dvije trećine je na društvenim mrežama. Zadnji podaci govore da danas ukupno 64 posto populacije ''internauta'' koristi društvene mreže, dok ih je na kraju prošle godine bilo 57 posto. Među njima ima nešto više muškaraca (67 posto) nego žena (62 posto), pokazuje istraživanje provedeno u srpnju na uzorku od 1.000 ispitanika. Prema dobnim skupinama, najviše korisnika društvenih mreža je među populacijom između 18 i 24 godine (92 posto). Slijede korisnici između 15 i 17 godina (88 posto), te oni u dobi između 25 i 34 godine (80 posto). Istraživanje među ostalim pokazuje da su korisnici pametnih telefona u većoj mjeri i korisnici društvenih mreža. Na pitanje o budućem korištenju društvenih mreža, za one koji to do sada nisu činili, 3 posto ispitanika iskazuje da će to sigurno učiniti u narednih 12 mjeseci i još 4 posto misli da će to vjerojatno učiniti.

Na društvenim mrežama dvije trećine hrvatskih korisnika internetaOd otprilike 2 milijuna osoba starijih od 15 godina koje u Hrvatskoj koriste internet, njih približno dvije trećine je na društvenim mrežama, pokazuje istraživanje agencije GfK.

Zadnji podaci govore da danas ukupno 64 posto populacije ''internauta'' koristi društvene mreže, dok ih je na kraju prošle godine bilo 57 posto. Među njima ima nešto više muškaraca (67 posto) nego žena (62 posto), pokazuje istraživanje provedeno u srpnju na uzorku od 1.000 ispitanika. Prema dobnim skupinama, najviše korisnika društvenih mreža je među populacijom između 18 i 24 godine (92 posto). Slijede korisnici između 15 i 17 godina (88 posto), te oni u dobi između 25 i 34 godine (80 posto).

Istraživanje među ostalim pokazuje da su korisnici pametnih telefona u većoj mjeri i korisnici društvenih mreža. Na pitanje o budućem korištenju društvenih mreža, za one koji to do sada nisu činili, 3 posto ispitanika iskazuje da će to sigurno učiniti u narednih 12 mjeseci i još 4 posto misli da će to vjerojatno učiniti, navode iz agencije GfK.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik